Γαστρονομία

Η γευστική αρμονία της Πατρινής ποικιλίας.

Γαστρονομία

Η γευστική αρμονία της Πατρινής ποικιλίας.

Ο συνδυασμός του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου με το φαγητό, αποτελεί για εμάς καθαρή τέχνη.

Τόσο το Castello del Barone, όσο και οι 2 ξεχωριστές φιάλες Ranis, μπορούν να συνοδεύσουν κάθε απλή ή σύνθετη μαγειρική σας δημιουργία και να την αναβαθμίσουν σε μια γαστρονομική εμπειρία.

Έχοντας λοιπόν στην διάθεσή σας 3 τόσο ιδιαίτερα προϊόντα, μην διστάσετε να πειραματιστείτε μαγειρικά και να απολαύσετε αμέτρητα foodpairings.
Μάθετε για τις συνταγές μας που συνδυάζονται με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό μας.

Ρυζότο Μανιταριών με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

για το ρυζότο:

200γρ. ρύζι αρμπόριο
30ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
30γρ. βούτυρο
400ml ζωμό λαχανικών
30γρ. μανιτάρια portobello
20γρ. μανιτάρια shimeji λευκά
20γρ. μανιτάρια champignon
20γρ. μανιτάρια porcini μουλιασμένα σε λίγο 50ml βερμούτ
1 κ.γ. πάστα τρούφας
2 κρεμμ. φρέσκο ψιλοκομμένο
30γρ. παρμεζάνα
20γρ. βούτυρο
αλάτι/πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής:

Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα 30γρ. βούτυρο με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε και το ρύζι και σοτάρουμε μέχρι οι κόκκοι να γίνουν διάφανοι. Σβήνουμε με το βερμούτ που είχαμε μουλιάσει τα porcini και αφήνουμε να εξατμιστεί. Σιγά σιγά προσθέτουμε ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού το ρύζι μας βράσει στο σημείο που θέλουμε μετά από περίπου 14 λεπτά προσθέτουμε την πάστα τρούφας και εκτός φωτιάς δένουμε με βούτυρο και παρμεζάνα. Διορθώνουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε ρίχνοντας πάνω εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ωμή μορφή.

Ροζέτα από Scallops / Ajo Blanco με σχοινόπρασο / Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

για το dressing μοσχολέμονο:

100ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
Χυμό από 1 μοσχολέμονο

για την ajo blanco:

170γρ. αμύγδαλα χωρίς φλοιό
720ml κρύο νερό
2 σκελίδες σκόρδο
225γρ. προζυμένιο ψωμί
7ml μηλόξυδο
22ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. σχοινόπρασο

Τρόπος Παρασκευής:

Φτιάχνουμε το dressing μοσχολέμονο και μαρινάρουμε τα scallops μέσα για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε, ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Για την ajo blanco μπλεντάρουμε όλα τα υλικά σε δυνατή ταχύτητα και περνάμε το μίγμα από σίτα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε την ajo blanco στο κάτω μέρος του πιάτου και από πάνω την ροζέτα από τα scallops. Τελειώνουμε το πιάτο μας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ωμή μορφή.

Ramen Soup

για το Super Juice:

3 φλιτζάνια ζωμό κότας
2τμχ τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια [ το λευκό μέρος / το πράσινο το κρατάμε για το πιάτο ]
2σκ. σκόρδο
1 κ.γ τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2τμχ πιπερίτσες chilli
2 κ.σ mirin
2 κ.σ dark soya sauce
200g αποξηραμένα μανιτάρια shitake ή χρυσές τρομπέτες

Τρόπος Παρασκευής:

Για το Super Juice βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απο τα μανιτάρια σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Σουρώνουμε και μέσα στο ζουμί μας βάζουμε τα μανιτάρια και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Αφαιρούμε τα μανιτάρια και τα κρατάμε για το πιάτο. Σε αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τα αυγά μας και τα βράζουμε για 7 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα noodles μας και τα παγώνουμε. Βάζουμε στο πιάτο τα noodles, τα αυγά, το πράσινο μέρος απο το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα μανιτάρια μας & αν θέλουμε και λίγες φύτρες απο φασόλι. Τελειώνουμε το πιάτο μας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ranis.

Dumpling με Χοιρινό / Κρέμα απο Μπρόκολο / Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

για την ζύμη:

240g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
140g νερό
1/2 κ.γ αλάτι

για την γέμιση:

500g πανσέτα
120g τυρί κρέμα
40g γιαούρτι
αλάτι / πιπέρι
20g μαιντανό

Τρόπος Παρασκευής:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ξεκουράζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη και κόβουμε σε τρίγωνα. Για την γέμιση ψήνουμε την πανσέτα στην σχάρα και την ψιλοκόβουμε. Κάνουμε ανάμειξη με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Γεμίζουμε τα dumplings και τυλίγουμε σε τρίγωνο σχήμα βάζοντας λίγο νερό στις ενώσεις για να κολλήσει η ζύμη.

για την κρέμα μπρόκολο:

2τμχ μπρόκολο
1 κ.σ βούτυρο
Χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι / πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής:

Βράζουμε τις φλορέτες από τα μπρόκολα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και μετά τις μπλεντάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Μπορούμε να πάρουμε τρυφερές φλορέτες από μπρόκολο και να τις σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο για 2-3 λεπτά για να έχουμε και ένα ωραίο τραγανό στοιχείο στο πιάτο μας.