Ισχυρισμός Υγείας

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, υψηλής περιεκτικότητας σε πολυφαινόλες, με ιδιότητες ισχυρισμού υγείας.

(Ευρωπαϊκός κανονισμός 432/2012)

Ένα μοναδικό φυσικό φάρμακο, που προσφέρουν οι ελαιώνες μας.

Ελαιόλαδα πλούσια σε πολυφαινόλες όπως το Ranis όσο και το Castello del Barone παρέχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιθρομβωτική δράση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς «η φλεγμονή εμπλέκεται σχεδόν σε κάθε ασθένεια» και η θρόμβωση (ο θρόμβος του αίματος που εμποδίζει ένα αιμοφόρο αγγείο και που είναι μία από τις επιπλοκές της νόσου COVID-19) μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό και καρδιακό επεισόδιο.
Επιπρόσθετα, προστατεύουν την καρδιά, μειώνουν την κακή χοληστερόλη και μάλιστα αποδείχθηκε ότι βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου.
Επίσης οι πολυφαινόλες του ελαιολάδου μας είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και επιβραδύνουν την πρόοδο του διαβήτη τύπου 2.

Το Ranis αναλύθηκε και βρέθηκε ότι περιέχει έως και 878 mg/kgr ολικών πολυφαινολών όταν τα περισσότερα από τα ελαιόλαδα σε όλο τον κόσμο περιέχουν λιγότερο από 150 mg/kgr.
Τα επίπεδα ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης που ανιχνεύθηκαν στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μας, είναι πολύ ανώτερα του μέσου όρου των δειγμάτων της διεθνούς δειγματοληψίας ελαιολάδων, που συμπεριελήφθησαν στην μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Davis στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.