Στα παρασκήνια

Παράγουμε το καλύτερο και υψηλότερης ποιότητας, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Σπύρος

"Ο ειδικός"

Γεννηθείς το 1975 στην πόλη της Πάτρας (χρονιά ορόσημο όπου ο Μπιλ Γκέιτς και ο Πολ Άλεν ιδρύουν τη Microsoft στην Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικού!!) και απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής, ο Αναγνωστόπουλος Νικ. Σπυρίδων το 2001 ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ιδρύοντας την επιχείρηση “ΑΓΡΟΦΥΤΙΚΗ” Γεωργικά Εφόδια.
Μετά από μια επιτυχημένη και αξιόλογη πορεία στο επιχειρείν, το 2008 η επιχείρηση εγκαινιάζει το πρώτο της υποκ/μα.
Ως Ειδικός γεωπόνος με πολυετή εμπειρία και έρευνα στην ελαιοκαλλιέργεια, κατέληξε στην επιλογή του συγκεκριμένου terroir της Χαλανδρίτσας Αχαΐας. Στοχεύοντας στη δημιουργία ενός premium μονοποικιλιακού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, επένδυσε στη γηγενή ποικιλία ελιάς Πατρινή, (γνωστή και ως «Κουτσουρελιά»).
Με γνώμονα τα οφέλη της υγείας από τον πράσινο χυμό της ελιάς, τους κανόνες βιώσιμης ανάπτυξης, την οικολογική προσέγγιση της καλλιέργειας και την παραγωγή ενός προϊόντος υψηλής προστιθέμενης αξίας, προσαρμοσμένο στα νέα πρότυπα της κλιματικής αλλαγής, δημιουργήθηκε η νέα επιχείρηση “Ranis” evoo – Anagnostopoulos Family.
Σήμερα ο γεωπόνος Αναγνωστόπουλος Νικ. Σπυρίδων αποτελεί επιστημονικός συνεργάτης αντίστοιχων ελληνικών Brands ελαιολάδου, αναγνωρισμένων τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Παναγιώτης

"Ο οραματιστής"

Ο Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, γεννήθηκε στην Καλαμάτα και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, στην Πάτρα. Έκτοτε δηλώνει “φύσει Καλαματιανός και θέσει Πατρινός”. Παρακολουθούσε από παιδί εκπομπές μαγειρικής, σε δορυφορικά κανάλια στα τέλη των 80’s, μα αφού δεν έγινε επαγγελματίας μάγειρας, “βάφτισε” εαυτόν… Γαστροναύτη κι άρχισε να δημοσιεύει τα τροφογραφήματά του.
Στα χρόνια της “ώριμης νιότης” του, ανακάλυψε το συναρπαστικό κόσμο του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Είναι συνιδρυτής της Oliverse, πιστοποιημένος γευσιγνώστης και ενεργό μέλος του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και κριτής – panel leader στο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου του Λονδίνου (London International Olive Oil Competition).
Την τελευταία πενταετία, έχει ταξιδέψει από την Αλεξανδρούπολη ως την Ιεράπετρα κι από την Κέρκυρα ως την Τήνο, διοργανώνοντας δημόσια σεμινάρια για τα “γευστικά παντρέματα” όπως αποκαλεί τα food pairings των ανεξερεύνητων ελληνικών ποικιλιών ελιάς.
Σε αυτή την αδιάκοπη εξερεύνηση, μαγεύτηκε από τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της Πατρινής ποικιλίας και πείσμωσε να την αναδείξει, αφού διαπίστωσε πως παρέμενε αδίκως στην αφάνεια. Βρήκε επάξιο συνοδοιπόρο το γεωπόνο Σπύρο Αναγνωστόπουλο, που αυτοστιγμεί δέχτηκε να δώσει “σάρκα και οστά” στο όραμά του για τον Βαρώνο της Χαλανδρίτσας και να εσωκλείσει 800 και πλέον χρόνια αρχοντικής ιστορίας σε μια πορφυρή φιάλη!

Άγγελος κ' Τάσος

"Οι καλλιτέχνες"

Ο Άγγελος και ο Τάσος Σπηλιωτόπουλος γεννήθηκαν στην Χαλανδρίτσα του Δήμου Ερυμάνθου.
Σήμερα, διευθύνουν την εταιρεία “Οικογένεια Σπηλιωτόπουλου”, μία κάθετη μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης ελαιολάδου, έχοντας πάρει τα ηνία από τους προκατόχους της, Γεώργιο και Κωνσταντίνο Σπηλιωτόπουλο.
Η σχέση τους με το ελαιόλαδο, χαρακτηρίζεται από το πάθος τους για την ποιότητα, αλλά και από τον σκεπτικισμό τους, απέναντι στην σύγχρονη πραγματικότητα και την κλιματική αλλαγή.
Οι πολυετείς σπουδές τους στην μουσική, τους έδωσαν τα εφόδια για να “ενορχηστρώσουν” αρμονικά τα μηχανήματα, κατά την διαδικασία της ελαιοποίησης.
Τα 70 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας του οικογενειακού τους ελαιοτριβείου, το οποίο απέχει μόλις 500 μέτρα από τους ελαιώνες “Ranis”, αποτελούν εγγύηση για την διασφάλιση ανώτερης ποιότητας προϊόντων.