Η κληρονομιά μας

Ένα μοναδικό, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, από την καρδιά της Μεσογείου.

Μάθετε για την ιστορία και την προέλευση του υγρού χρυσού μας.

Ranis

Το Ranis αποτελεί ένα μονοποικιλιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, προερχόμενο 100% από την δυσεύρετη αρχαία ποικιλία Πατρινή, γνωστή και ως “Κουτσουρελιά”.

Η συγκεκριμένη ποικιλία, ευημερεί από τα αρχαία χρόνια στην εύφορη πεδιάδα της Χαλανδρίτσας Αχαΐας, στους πρόποδες του Όρους Ερυμάνθου (Προστατευόμενη περιοχή Natura 2000) και σε υψόμετρο 400μ.

Στην καλαίσθητη φιάλη του, αποτυπώνονται 6 Ρανίδες ελαιολάδου, που ισοδυναμούν με τις ισόποσες χιλιετίες που έχουν συμπληρωθεί από τότε που έλαβε χώρα η εξημέρωση και επικράτηση της μεσογειακής ποικιλίας ελιάς Olea europeae, στα Ανατολικά παράλια της λεκάνης της Μεσογείου.

Castello del Barone

Το Castello Del Barone “Collector’s edition” είναι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που προέρχεται κατ’ εξοχήν από τα γηραιότερα δέντρα των Ελαιώνων μας.

Η ηλικία κάποιων από αυτά ξεπερνάει τα 1200 έτη, καθιστώντας τα δε προγενέστερα της Βαρωνίας της Χαλανδρίτσας, αφετηρία της οποίας ήταν το 1209 μ.Χ.

Η συλλεκτική αυτή έκδοση είναι αφιερωμένη στον πρώτο Βαρώνο του πριγκηπάτου της Αχαΐας, Gui de la Trémoille.

Η κατανάλωση του συγκεκριμένου ελαιολάδου που προερχόταν από αγουρωπές πράσινες ελιές -oliva verde- της ποικιλίας Κουτσουρελιάς, αποτελούσε δε αποκλειστικό προνόμιο των Ευγενών της τότε εποχής.