Άρθρα

Εμπορικές επαφές για ελληνικό ελαιόλαδο στο Ντουμπάι και μια Κουτσουρελιά στον Σεΐχη

Σε προάγγελο νέων συνεργασιών εξελίχθηκε μια ελληνική αποστολή επιχειρήσεων του κλάδου της αγροδιατροφής στο Ντουμπάι προ ολίγων ημερών στο πλαίσιο του πολύμηνου Dubai Expo 2020 που έκλεισε στα τέλη Μαρτίου, αφού ήδη γίνονται εμπορικές επαφές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην περίπτωση του πατρινού premium ελαιολάδου Ranis.     Μέσα σε δύο μέρες η αποστολή επισκέφτηκε την…

Περισσότερα
spyros-anagnostopoulos
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ranis στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

  Διατίθεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε πολυτελείς συσκευασίες. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας το οποίο διατίθεται σε πολυτελείς συσκευασίες μαγνητίζοντας το βλέμμα των επισκεπτών της ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Ο ιδρυτής της εταιρίας, γεωπόνος, Σπύρος Αναγνωστόπουλος μίλησε στο FoodLife τονίζοντας ότι ήδη το ελαιόλαδο έχει αποκτήσει φανατικούς καταναλωτές στην Ελλάδα και αρκετές χώρες…

Περισσότερα
ranis
Ο Βαρόνος των ελαιολάδων από τα υπεραιωνόβια λιόδεντρα της Χαλανδρίτσας

Προερχόμενο από τον «εστεμμένο» καρπό της πατρινής Κουτσουρελιάς ή όπως την αποκαλούν από παλιά στην Ιταλία «L’ oliva di Patrasso», το νέο ελαιόλαδο της Ranis, Castello del Barone κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, με ονομασία και εμφάνιση εμπνευσμένη από τον πρώτο βαρόνο της Χαλανδρίτσας, Γκυ ντε Λα Τρεμουάιγ (1209 μ.Χ.).     Πίσω από τον…

Περισσότερα
ranis
O… άγουρος χρυσός της πατρινής, ‘Κουτσουρελιάς’

  Το αγουρέλαιο -βασισμένο στις ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του πρώιμου ελαιοκάρπου- κερδίζει συνεχώς τα τελευταία χρόνια έδαφος μεταξύ των καταναλωτών, διαπραγματευόμενο, σε μια μέση τιμή, από τρεις και τέσσερις φορές πάνω, σε σχέση με το παραδοσιακό λάδι. Μια εξαιρετική πηγή παραγωγής εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και αγουρέλαιου, η παραδοσιακή «Κουτσουρελιά» και ένα εξαιρετικά παρθένο,…

Περισσότερα
PHILOXENIA
H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2021»

  Με δικό της περίπτερο, το οποίο έλαβε πολύ θετικά σχόλια από τους επαγγελματίες αλλά και το κοινό που το επισκέφτηκαν, συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην 36η διεθνής έκθεση τουρισμού «Philoxenia 2021» που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 12- 14/11/2021 στη Θεσσαλονίκη. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, δήλωσε: «Η παρουσία μας στη φετινή Philoxenia…

Περισσότερα
ranis
Το χρυσό ελαιόλαδο Ranis και το κόλπο της πρώιμης συγκομιδής

  Όλους τους μύθους που αποθαρρύνουν παραγωγούς από την πρώιμη συγκομιδή καταρρίπτει η ομάδα πίσω από το ελαιόλαδο Ranis, που ξεκίνησε το μάζεμα από νωρίς φέτος, στις 19 Σεπτέμβρη, για να εξασφαλίσει υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη. Ο Σπύρος Αναγνωστόπουλος, γεωπόνος και ιδρυτής της Αγροφυτικής έχει προχωρήσει εδώ και λίγο καιρό στην παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου…

Περισσότερα
Ο Ελληνικός “Υγρός Χρυσός” της Αχαίας

Η Χαλανδρίτσα Αχαΐας θεωρείται η “πατρίδα” της Κουτσουρελιάς γνωστή σε όλους ως Πατρινιά. Η ποικιλία της Ελιάς αυτής, φύεται από τον 13 αιώνα, από την εποχή της πρώτης Βαρωνίας της Χαλανδρίτσας κατά την Ενετοκρατία. Μάλιστα τείχη του Πύργου σώζονται μέχρι σήμερα και σε πολλούς ελαιώνες όπου υπάρχουν ελαιόδεντρα 700 και 800 ετών.     Στην…

Περισσότερα
ranis
Το πρώτο αγουρέλαιο της Ελλάδας εμφιαλώθηκε στην Πάτρα

Το πρώτο ελληνικό εμφιαλωμένο αγουρέλαιο νέας εσοδείας για το 2021 είναι γεγονός!     Πρόκειται για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ranis EVOO Very Early Harvest. Όπως είπε στο Agro24 o Σπύρος Αναγνωστόπουλος, “φέτος για την ποικιλία Πατρινή (κοινώς Κουτσουρελιά) αποφασίσαμε να καινοτομήσουμε με τους συνεργάτες μου, την εταιρεία Oliverse των Παναγιώτη Παπανικολόπουλου και Κωνσταντίνου Τσορώνη,…

Περισσότερα
ranis
Προκόπης Μαγιάτης και Σπ. Αναγνωστόπουλος απόψε σε Insta Live εκπομπή του “Λάδι στη Φωτιά”

  Το εικοστό πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου της live εκπομπής στο Instagram “Λάδι στη φωτιά” από την Oliverse και τον Γαστροναύτη θα προβληθεί αυτή την Τρίτη, 20 Ιουλίου, στις 19:00.   Μαζί μας “ζωντανά” θα βρίσκεται ο Προκόπης Μαγιάτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του τμήματος Φαρμακευτικής του του Εθνικού και Καποδιστριακού…

Περισσότερα
ranis
Από τα αγροτικά εφόδια και στην παραγωγή έξτρα παρθένου βιολογικού από κουτσουρελιά η Αγροφυτική

Στην παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου από κουτσουρελιά, μία ποικιλία που δεν κυκλοφορεί ευρέως ως μονοποικιλιακή, έχει εισέλθει η εταιρεία Αγροφυτική Γεωργικά εφόδια, σε μία προσπάθεια να καλύψει το κενό που υπάρχει στην κατηγορία της συγκεκριμένης πατρινής ποικιλίας. Όπως λέει ο γεωπόνος και ιδρυτής της Αγροφυτικής, Σπύρος Αναγνωστόπουλος, η συγκομιδή της πρώτης ύλης γίνεται στην περιοχή…

Περισσότερα
Βγαίνει από την αφάνεια η γηγενής ποικιλία Κουτσουρελιά

«Ανοιξε» ο δρόμος για την ανάδειξη και αξιοποίηση μιας από τις παλαιότερες, αλλά αφανείς γηγενείς ποικιλίες της Δυτικής Ελλάδας, η οποία διαθέτει υψηλής ποιότητας διατροφική αξία, με υγειοπροστατευτικά χαρακτηριστικά. Χάρη στην επιμονή και στον ζήλο που επέδειξαν ελαιοπαραγωγοί της Αχαΐας, η ποικιλία Κουτσουρελιά, ή αλλιώς «Πατρινή», όχι μόνο ήρθε στην επιφάνεια, αλλά στέκεται με αξιώσεις…

Περισσότερα
ranis
Κουτσουρελιά ή πατρινή: Μια ποικιλία με κρυμμένο δυναμικό που δίνει ελαιόλαδο υψηλών προδιαγραφών και επανέρχεται στο προσκήνιο

Η πατρινή ελιά, γνωστή και ως κουτσουρελιά, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο δίνοντας ελαιόλαδα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Με «ρίζες» στα χρόνια της ενετοκρατίας, προσφέρει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να δημιουργήσουν προϊόντα υψηλά σε πολυφαινόλες που μπορούν να φέρουν ισχυρισμό υγείας και να πουληθούν σε υψηλές τιμές. Ο Σπύρος Αναγνωστόπουλος, παραγωγός του ελαιολάδου Ρανίς, μίλησε στο…

Περισσότερα