Το πρώτο αγουρέλαιο της Ελλάδας εμφιαλώθηκε στην Πάτρα

Το πρώτο ελληνικό εμφιαλωμένο αγουρέλαιο νέας εσοδείας για το 2021 είναι γεγονός!

 

ranis

 

Πρόκειται για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ranis EVOO Very Early Harvest.

Όπως είπε στο Agro24 o Σπύρος Αναγνωστόπουλος, “φέτος για την ποικιλία Πατρινή (κοινώς Κουτσουρελιά) αποφασίσαμε να καινοτομήσουμε με τους συνεργάτες μου, την εταιρεία Oliverse των Παναγιώτη Παπανικολόπουλου και Κωνσταντίνου Τσορώνη, κάνοντας αν όχι οι πρώτοι στην Ελλάδα (στις ελαιοποιήσιμες ελιές), τουλάχιστον από τους πρώτους, μια πολύ πρώιμη συγκομιδή, η οποία αποτελεί τεχνικά για όλους μας μια τεράστια πρόκληση ειδικά σε αυτή την περίεργη θα έλεγα λόγω παρατεταμένης ανομβρίας χρονιά.

 

ranis

 

ranis

 

Ξεκινήσαμε, λοιπόν, στις 19/9 και στις 11.30 π.μ. ελαιοποιήσαμε την πρώτη μας παρτίδα, την οποία στη συνέχεια εμφιαλώσαμε στις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου-τυποποιητηρίου μας.

 

ranis

 

Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι απο τις αποδόσεις, γεγονός που αποτελεί για εμάς αδιάσειστο στοιχείο καταρρίπτοντας στερεότυπα παρελθόντων ετών.

 

 

Μάλιστα, αποσπάσαμε και το χρυσό βραβείο για την συμμετοχή του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου μας Ranis στον διεθνή διαγωνισμό του Dubai IOOC 2021.

 

ranis

 

Φέτος βέβαια έγινε και σχετικά μια ειδική επιλογή των γηραιότερων δένδρων του ελαιώνα, διότι το νέο μας Brand αποτελεί για εμάς ορόσημο και πέρα από το εξαιρετικό περιεχόμενο του θα είναι και μια συλλεκτική έκδοση ως φιάλη. Θα είναι αφιερωμένη στην ιστορία της περιοχής μας, με σημείο αναφοράς το κομβικό 1209 μ.Χ. τότε που η Βαρωνία της Χαλανδρίτσας αποτελούσε το Κυβερνείο της Περιφερειακής ενότητας της ευρύτερης περιοχής.”