Το «Όσκαρ ελαιολάδου» σε εταιρεία από την Αχαΐα!

gnomi arthro ranis

Παγκόσμια διάκριση στη Νέα Υόρκη για την «RANIS EVOO» και τον «βαρόνο του αγουρέλαιου» το, «Castello del Barone»
Την κορυφή του κόσμου, στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου των ΗΠΑ «NYIOOC 2023» που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέας Υόρκη, βρέθηκε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο της εταιρίας «RANIS EVOO».

Το ελαιόλαδο α’ ποιότητας «Castello del Barone» το οποίο παράγεται υπό την ευθύνη του γεωπόνου και υπευθύνου της «RANIS EVOO» Σπύρου Αναγνωστόπουλου, έλαβε το χρυσό βραβείο του διαγωνισμού, μεταξύ δεκάδων συμμετοχών απ όλο τον κόσμο, κατακτώντας την κορυφή του πλανήτη!
Το «Castello del Barone Collector’s edition είναι αγουρέλαιο πολύ πρώιμης συγκομιδής (τέλη Σεπτεμβρίου) από την περιοχή της Χαλανδρίτσας, ψυχρής έκθλιψης, επεξεργασία η οποία λαμβάνει χώρα στο Ελαιοτριβείο της Οικογενείας Σπηλιωτόπουλου που βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή.

Το συγκεκριμένο Ελαιοτριβείο διαθέτει μηχανήματα νέας γενιάς που μπορούν να υποστηρίξουν ένα τέτοιο δύσκολο και ειδικευμένο εγχείρημα καθώς επίσης και μια τεχνογνωσία και εμπειρία ετών που το καθιστούν μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή και ανάμεσα στα καλυτέρα στην Ελλάδα.

Το «Castello del Barone»που προέρχεται από την γνωστή ποικιλία Πατρινή, με την οποία ασχολείται επαγγελματικά ο κ. Αναγνωστόπουλος μέσω της «RANIS EVOO». Μέσω της ποικιλίας αυτής παράγονται και εξάγονται τόσο το ομώνυμο ελαιόλαδο «RANIS» όσο και η ειδική βραβευμένη έκδοση της ποικιλίας «Castello del Barone»οι οποίες εξάγονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα..

Με αυτό το βραβείο βεβαία που χαρακτηρίζεται και ως «Οσκαρ των ελαιολάδων» η εταιρεία «RANIS» διεκδικεί άξια μια σημαντική θέση στην παγκόσμια αγορά ελαιολάδου και είναι πλέον θέμα χρόνου η επέκταση των εξαγωγικών της προσανατολισμών και προγραμματισμού αφού ήδη μεγάλες εισαγωγικές από χώρες όπως ΗΠΑ, Καναδα και Αγγλί, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τους για μόνιμη συνεργασία.

Όπως τόνισε ο κ.Αναγνωστόπουλος στη «Γ», το συγκεκριμένο βραβείο επήλθε μετά από δουλειά ετών καθώς «χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσεις να φέρεις το βέλτιστο αποτέλεσμα κατά την συγκομιδή του ελαιώνα διότι οι συνθήκες καλλιέργειας έχουν πλέον αλλάξει λόγω του ισχυρού ‘αβιοτικού στρες’ που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια τα ελαιόδεντρα».

Ως ιδιοκτήτης επίσης της επιχείρησης «ΑΓΡΟΦΥΤΙΚΗ» η οποία ασχολειται με το εμπόριο γεωργικών εφοδίων και ειδικευμένων προϊόντων θρέψης των καλλιεργειών, ο κ.Αναγνωστόπουλος συνεργάζεται πάνω στο συγκεκριμένο θέμα με συναδέλφους γεωπόνους από το εξωτερικό, Ισπανία και Αμερική, με σκοπό την βελτιστοποίηση των τεχνικών καλλιέργειας των ελαιόδεντρων και στόχο την παραγωγή ενός ελαιολάδου υψηλής διατροφικής και παράλληλα προστιθεμένης άξιας.

Να αναφέρουμε επίσης πως και περυσι το ελαιόλαδο «RANIS» πήρε το χρυσό βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου του Λονδίνου και αυτή την στιγμή θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα σε ποιότητα του κόσμου!

Αντίστοιχη διάκριση έλαβαν και οι δύο ετικέτες εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου του κ.Αναγνωστόπουλου «RANIS»και «Castello Del Barone» αντίστοιχα, από το «Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία» (World Olive Center for Health) το οποίο, σε συνεργασία με το Τμήμα Φαρμακογνωσίας του Καποδιστριακού Παν/μιου Αθηνών πραγματοποίησε αναλύσεις ελαιολάδων και συμπέρανε ότι ανήκουν στην κατηγορία των ελαιολάδων που περιέχουν αντιοξειδωτικά και ιδιότητες που θωρακίζουν την υγεία του οργανισμού, λόγω της υψηλή συγκέντρωση πολυφαινολών και παρουσιάζουν εγκεφαλοπροστατευτική, καρδιοπροστατευτική και νευροπροστατευτική δράση.

 

πηγή: gnomi.gr