Το χρυσό ελαιόλαδο Ranis και το κόλπο της πρώιμης συγκομιδής

 

Όλους τους μύθους που αποθαρρύνουν παραγωγούς από την πρώιμη συγκομιδή καταρρίπτει η ομάδα πίσω από το ελαιόλαδο Ranis, που ξεκίνησε το μάζεμα από νωρίς φέτος, στις 19 Σεπτέμβρη, για να εξασφαλίσει υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη.

Ο Σπύρος Αναγνωστόπουλος, γεωπόνος και ιδρυτής της Αγροφυτικής έχει προχωρήσει εδώ και λίγο καιρό στην παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου από κουτσουρελιά, μία ποικιλία που δεν κυκλοφορεί ευρέως ως μονοποικιλιακή, σε μία προσπάθεια να καλύψει το κενό που υπάρχει στην κατηγορία της συγκεκριμένης πατρινής ποικιλίας. Ήδη κυκλοφορεί στην αγορά η ετικέτα του Ranis, με το ελαιόλαδο να έχει βραβευθεί φέτος με χρυσό βραβείο στο διεθνη διαγωνισμο του Dubai IOOC 2021.

«Φέτος αποφασίσαμε να καινοτομήσουμε με τους συνεργάτες μας Οικογενεια Σπηλιωτοπουλου -προτυπο ελαιοτριβείο- και την εταιρεία Oliverse Παπανικολόπουλος Παναγιώτης και Κωνσταντίνος Τσορώνης , κάνοντας μια πολύ πρώιμη συγκομιδή η οποία αποτελεί τεχνικά για όλους μας μια τεράστια πρόκληση ειδικά σε αυτή την περίεργη θα έλεγα λόγω παρατεταμένης ανομβρίας χρονιά.

Ξεκινήσαμε λοιπόν στις 19/9 και στις 11.30 πμ ελαιοποιήσαμε την πρώτη μας παρτίδα.

Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από τις αποδόσεις και την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος γεγονός που αποτελεί για εμάς αδιάσειστο στοιχείο καταρρίπτοντας στερεότυπα παρελθόντων ετών.

Κάναμε επίσης και σχετικά μια ειδική επιλογή των γηραιότερων δένδρων παράλληλα με τα υπόλοιπα δέντρα των ελαιώνων μας διότι το νέο μας Brand αποτελεί για εμάς ορόσημο και πέρα από το εξαιρετικό περιεχόμενο του θα είναι και μια συλλεκτική έκδοση ως φιάλη αφιερωμένη στην ιστορία της περιοχής μας με σημείο αναφοράς το κομβικό 1209 μ.χ. τότε που η Βαρωνία της Χαλανδρίτσας αποτελούσε το Κυβερνείο της Περιφερειακής ενότητας της ευρύτερης περιοχής.» αναφέρει ο ίδιος.