για το crispy μπείκον
Βάζουμε 10 φέτες μπείκον σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180c για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ψιλοκόβουμε.
για το κρουτόν απο προζυμένιο ψωμί
- 1 κιλό προζυμένιο ψωμί σε κύβους
- 500γρ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ranis Ultra Premium Edition
- 1 πρέζα αλάτι
Τρόπος Παρασκευής
Απλώνουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα το ψωμί, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Ψήνουμε στον φούρνο στους 175c για 20 λεπτά.
για την Βελουτέ Κολοκύθα
- 500γρ. Κολοκύθα καθαρισμένη κομμένη σε κύβους
- 700γρ. Ζωμό Λαχανικών
- 100γρ. Κρέμα γάλακτος 35%
- 50γρ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ranis Ultra Premium Edition
Τρόπος Παρασκευής
Σοτάρουμε ελαφρά την κολοκύθα σε κατσαρολάκι με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Μπλεντάρουμε με την προσθήκη της κρέμας, κρατώντας τα ζουμιά απο την κολοκύθα για να διορθώσουμε την υφή της σουπας.
Για το Σερβίρισμα
Σερβίρουμε την σούπα σε μπολάκι, προσθέτουμε τα κρουτόν και το μπέικον & τελειώνουμε το πιάτο μας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ranis Ultra Premium Edition