[ πιάτο του Δημήτρη Καρατζαφέρη ]
για το κρουτόν από προζυμένιο ψωμί
- 1 κιλό προζυμένιο ψωμί
- 500ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Κόβουμε το προζυμένιο ψωμί σε κυβάκια και το ανακατεύουμε με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Απλώνουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά.
για την σαλάτα
- 1/2 κιλό ντοματίνια βελανίδια
- 1 αγγούρι
- 20γρ κάπαρη ξαλμυρισμένη
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 100γρ κρουτόν από προζυμένιο ψωμί
- 50ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- ανθό αλατιού
- λίγα καπαρόφυλλα
Πλένουμε καλά τα ντοματίνια και το αγγούρι. Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση. Κόβουμε το αγγούρι σε κυβάκια μαζί με την φλούδα. Κάνουμε ανάμειξη όλα τα υλικά. Βάζουμε σε πιάτο και τελειώνουμε με ανθό αλατιού, καπαρόφυλλα & εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.