για τα καπαρόφυλλα
- 250gr καπαρόφυλλα
- 1/2 λίτρο νερό
- 100gr ξύδι
- 1 κ.σ. Ανθό αλατιού
- 50gr εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Τρόπος Παρασκευής
Βράζουμε το νερό με το ξύδι σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε μέσα τα κρίταμα και τα μπλανσάρουμε για 1 λεπτό. Τα βγάζουμε απο το νερό και αφήνουμε το πικλόζουμο να κρυώσει καλά. Γεμίζουμε βάζα με το ζεματισμένο κρίταμο & προσθέτουμε το αλάτι και συμπληρώνουμε με το κρύο πικλόζουμο.
Σύνθεση
Κόβουμε στην μέση 250gr ντοματίνια και κάνουμε μια ανάμειξη με 2 κ.σ. πέστο βασιλικού. Σερβίρουμε σε πιάτο και τελειώνουμε με μια κουταλιά κρίταμο τουρσί, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και λίγο ανθό αλατιού.