Cherry tomatoes - Pesto Genovese - Kritamo pickles

Ντοματίνια – Pesto Genovese – Κρίταμο Τουρσί

για τα καπαρόφυλλα

  • 250gr καπαρόφυλλα
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 100gr ξύδι
  • 1 κ.σ. Ανθό αλατιού
  • 50gr εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Τρόπος Παρασκευής
Βράζουμε το νερό με το ξύδι σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε μέσα τα κρίταμα και τα μπλανσάρουμε για 1 λεπτό. Τα βγάζουμε απο το νερό και αφήνουμε το πικλόζουμο να κρυώσει καλά. Γεμίζουμε βάζα με το ζεματισμένο κρίταμο & προσθέτουμε το αλάτι και συμπληρώνουμε με το κρύο πικλόζουμο.

Σύνθεση
Κόβουμε στην μέση 250gr ντοματίνια και κάνουμε μια ανάμειξη με 2 κ.σ. πέστο βασιλικού. Σερβίρουμε σε πιάτο και τελειώνουμε με μια κουταλιά κρίταμο τουρσί, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και λίγο ανθό αλατιού.