Για το ρυζότο
- 200γρ ρύζι αρμπόριο
- 700ml ζωμό ψαριού
- 60γρ κρεμμύδι ξερό
- 60ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ranis
- 70ml λευκό κρασί
- 40γρ φοινόκιο
- 80γρ παρμεζάνα
- 50γρ βούτυρο
Σε ένα κατσαρολάκι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι & το φοινόκιο.
Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε σιγά σιγά ζωμό ανακατευόντας μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
Αφού είναι έτοιμο εκτός φωτιάς δένουμε με βούτυρο και παρμεζάνα.
Καθαρίζουμε μια ρίζα φοινόκιο απο το κοτσάνι του, το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο γκρίλ στους 200βαθμούς για 30 λεπτά.
Βγάζουμε ξετυλίγουμε και ρίχνουμε πάνω λίγο απο το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ranis.
Το κόβουμε σε ψιλά ακανόνιστα κομμάτια και το κρατάμε για το σερβίρισμα.
Για τα όστρακα
- 1/2 κιλό κυδώνια
- 1/2 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 70ml λευκό κρασί
- 200ml νερό
- 60ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ranis
Βάζουμε τα όστρακα σε ένα μπολ με νερό και τα ανακατεύουμε δυνατά για να φύγει το χώμα που έχουν στα αυλάκια τους.
Αλλάζουμε πολλά νερά μέχρι να δουμέ οτι δεν έχει άλλο χώμα.
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με ελαιόλαδο.
Βάζουμε μέσα τα κυδώνια και τα αφήνουμε 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε νερό και βάζουμε καπάκι.
Αφήνουμε να αχνιστούν για 8-10 λεπτά.
Για το σερβίρισμα στο πιάτο μας βάζουμε το ρυζότο, τα όστρακα & το ψητό φοινόκιο.
Τελειώνουμε το πιάτο μας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ranis.