- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 12 αγκινάρες φρέσκιες κομμένες στα δυο
- 100γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 700ml Ζωμό Λαχανικών
- 80ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Castello
- 2 κρόκκους αυγού
- χυμό από 1 λεμόνι
Σε ένα κατσαρολάκι με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σοτάρουμε το πράσο και τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τις αγγινάρες.
Σβήνουμε με τον ζωμό και αφήνουμε τις αγγινάρες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολάκι ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάμε τους κρόκκους με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο απο το ζουμί που έχουμε στην κατσαρόλα με τις αγγινάρες.
Χτυπάμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα των αυγών μέσα στην κατσαρόλα εκτος φωτιάς ανακατεύοντας για να δέσει το αυγολέμονο.
Ρίχνουμε τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε.