Poached prawns with roe mayonnaise

Γαρίδες Ποσέ με μαγιονέζα με αυγοτάραχο

Για την μαγιονέζα με αυγοτάραχο

  • 1 κρόκος αυγού
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 150ml ηλιέλαιο
  • 100ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ranis

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα μας τα υλικά εκτός απο τα λάδια που τα κάνουμε ανάμειξη.
Χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα προσθέτοντας τα λάδια σε κορδόνι.
Τέλος προσθέτουμε 40γρ πούδρα αυγοτάραχου & λίγο ξύσμα απο lime.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το έντερο που έχουν.
Τις περνάμε σε ξύλινα σουβλάκια και τις ποσάρουμε είτε σε φούρνο με steamer είτε σε ατμομάγειρα για 5 λεπτά.
Αφού τις βγάλουμε καρυκέυουμε και βάζουμε λίγο στημμένο lime & εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ranis.