κριθαρότο

Κριθαρότο με μπρόκολο, κρέμα τυρί, pesto genovese & απάκι κοτόπουλο

  • 150γρ. Κριθαράκι μέτριο
  • 40γρ. Μπρόκολο τις κορυφές
  • 20γρ. Pesto genovese
  • 40γρ. Καραμελωμένο κρεμμύδι
  • Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Castello del Barone
  • Χυμό από μισό lime
  • 60γρ κρέμα τυρί
  • 500γρ. Ζωμό λαχανικών
  • 40γρ. Απάκι κοτόπουλο
  • Αλάτι / πιπέρι

Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μπρόκολο με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδοκαι προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.

Αφού είναι έτοιμο αλατοπιπερώνουμε και εκτός φωτιάς προσθέτουμε την κρέμα τυρί και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε προσθέτοντας πάνω μικρές κουταλιές από το pesto genovese &το απάκι κοτόπουλο κομμένο σε φέτες.