Λαδένια Κιμώλου

Λαδένια Κιμώλου

  • 750γρ. Αλεύρι 55%
  • 25γρ. Νωπή μαγιά
  • 20γρ. Ζάχαρη
  • 10γρ. Αλάτι ψιλό
  • 500γρ. Νερό
  • 60ml εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Ranis Castello del Barone
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 20γρ. Ρίγανη

Για την Λαδένια Κιμώλου

Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι, το νερό & το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Χτυπάμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε την νωπή μαγιά.
Συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για 4 λεπτά και άλλα 8 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.
Αδειάζουμε την ζύμη μας σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει καλά.
Ρίχνουμε λίγο λάδι και στην επιφάνεια της ζύμης μας και την σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Αφήνουμε την ζύμη μας σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
Αδειάζουμε την ζύμη σε ένα ταψάκι που έχουμε βάλει αρκετό λάδι και την απλώνουμε κατα μήκος του ταψιού με τα δάχτυλα μας.
Σκεπάζουμε πάλι με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 20 λεπτά.
Βάζουμε αρκετό λάδι πάνω στην επιφανείς της ζύμης και αραδιάζουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια.
Πασπαλίζουμε με την ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.