tartar τσιπούρα

Ταρτάρ από Τσιπούρα με εσπεριδοειδή σε Προζυμένιο Ψωμί

[ πιάτο του Δημήτρη Καρατζαφέρη ]

για το ταρτάρ

  • 300γρ φιλέτο τσιπούρας χωρίς την πέτσα
  • λίγες σταγόνες Tabasco
  • χυμό και ξύσμα από 1 lime
  • 20γρ τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • 50γρ φιλέτα από ρόζ grapefruit
  • 1 πιπερίτσα chilli
  • ανθό αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Ψιλοκόβουμε την τσιπούρα, την πιπεριά & τα φιλέτα από ρόζ grapefruit. Προσθέτουμε το lime, το τζίντζερ, το Tabasco το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το πιπέρι και τον ανθό αλατιού και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το ψάρι να ψηθεί στην μαρινάδα για 2-3 λεπτά. Κόβουμε χοντρές φέτες από προζυμένιο ψωμί.
Τις περνάμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τις φρυγανίζουμε σε τηγάνι ή σε σχάρα.
Βάζουμε πάνω σε κάθε φέτα μια κουταλιά από το μίγμα με το ψάρι.
Τελειώνουμε το πιάτο μας με ανθό αλατιού & εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.