Φιλέτο φαγγρί φρικασέ

Φιλέτο Φαγγρί Φρικασέ

Για το Φρικασέ

  • 1 φιλέτο απο φαγκρί
  • 3 σπαράγγια
  • 1 φοινόκιο
  • 500γρ άγρια χόρτα
  • 100ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 50ml χυμό λεμονιού
  • Αλάτι / Πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

Φιλετάρουμε το φαγγρί και κάνουμε ένα ζωμό με τα Κόκκαλα του.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, το φοινόκιο & τα χόρτα και τα μπλανσάρουμε διαδοχικά σε βραστό νερό. Τα παγώνουμε.
Σε ένα τηγάνι κάνουμε σοτέ το ψάρι και απο τις δυό πλευρές.
Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε τα χόρτα, το φοινόκιο & τα σπαράγγια σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Σβήνουμε με λίγο χυμό απο λεμόνι και προσθέτουμε ζωμό ψαριού.
Σε ένα μπασινάκι χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια του αυγού με το λεμόνι μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε και τον κρόκο.
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε στο μίγμα αυγού λίγο απο τον ζωμό ψαριού χτυπώντας με σύρμα χειρός και προσθέτουμε όλα το μίγμα στο τηγάνι με τα χόρτα.

Σερβίρουμε τελειώνοντας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ωμή μορφή.