Burrata Olive dirt Tomato Jam

Burrata – Χώμα Ελιάς – Μαρμελάδα Ντομάτας

για την Μαρμελάδα Ντομάτας

  • 1kg ντομάτες
  • 360gr ζάχαρη λευκή
  • 70gr κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 40gr εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 τμχ γαρύφαλο ολόκληρο
  • 2 κ.γ. Πελτέ ντομάτας
  • 1 τμχ χυμό απο λεμόνι
  • 10 φυλλαράκια πλατύφυλλο βασιλικό
  • Αλάτι / Πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής
Μπλανσάρουμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 2 λεπτά και βάζουμε σε νερό με πάγο. Βγάζουμε την φλούδα και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, την ζάχαρη, γαρύφαλο, χυμό λεμόνι & λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Λίγο πριν την κατεβάσουμε απο την φωτιά προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και το πιπέρι.

για το Χώμα απο Ελιές
200gr ελιές χωρίς κουκούτσι
200gr ντακάκια απο χαρούπι
50gr εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Τρόπος Παρασκευής
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και μπλεντάρουμε. Βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 για 15 λεπτά μέχρι να αποξηρανθεί το μίγμα μας.

Σύνθεση
Βάζουμε στο κάτω μέρος του πιάτου λίγη απο την μαρμελάδα ντομάτα. Βάζουμε την burrata να κάτσει πάνω και τελειώνουμε με το χώμα απο ελιές, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.