Ροζέτα από Scallops / Ajo Blanco με σχοινόπρασο / Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

για το dressing μοσχολέμονο:

100ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
Χυμό από 1 μοσχολέμονο

για την ajo blanco:

170γρ. αμύγδαλα χωρίς φλοιό
720ml κρύο νερό
2 σκελίδες σκόρδο
225γρ. προζυμένιο ψωμί
7ml μηλόξυδο
22ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. σχοινόπρασο

Τρόπος Παρασκευής:

Φτιάχνουμε το dressing μοσχολέμονο και μαρινάρουμε τα scallops μέσα για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε, ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Για την ajo blanco μπλεντάρουμε όλα τα υλικά σε δυνατή ταχύτητα και περνάμε το μίγμα από σίτα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε την ajo blanco στο κάτω μέρος του πιάτου και από πάνω την ροζέτα από τα scallops. Τελειώνουμε το πιάτο μας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ωμή μορφή.