Για την Ponzu
- 1 κ.γ κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.σ στημμένο lime
- 1 κ.σ rice vinegar
- 1 κ.σ mirin
- 1 κ.σ soya sauce
- 1 φυλλαράκι kombu
Βάζουμε όλα μας τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε σε ένα pod και κρατάμε στην άκρη για το σερβίρισμα.
Φιλετάρουμε τον σολομό και βγάζουμε την πέτσα του.
Τον καρυκεύουμε.
Σε ένα μπόλ βάζουμε soya sauce & σε ένα άλλο λευκό & μάυρο σουσάμι.
Περνάμε κατα σειρά τον σολομό απο την soya & τα σουσάμια.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Castello del Barone και μαδάμε μέσα φυλλαράκια απο φρέσκο θυμάρι, δεντρολίβανο & φρέσκια ρίγανη.
Αφήνουμε να κάνει infuse για περίπου 20 λεπτά.
Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τον σολομό, βάζουμε στο πιάτο μας. Βάζουμε την ponzu και τελειώνουμε με το infused EVOO.