Salmon Sashimi with Ponzu and Extra Virgin Olive Oil with herbs

Sashimi Σολομού με Ponzu και Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο με μυρωδικά

Για την Ponzu

  • 1 κ.γ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ στημμένο lime
  • 1 κ.σ rice vinegar
  • 1 κ.σ mirin
  • 1 κ.σ soya sauce
  • 1 φυλλαράκι kombu

Βάζουμε όλα μας τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε σε ένα pod και κρατάμε στην άκρη για το σερβίρισμα.

Φιλετάρουμε τον σολομό και βγάζουμε την πέτσα του.

Τον καρυκεύουμε.

Σε ένα μπόλ βάζουμε soya sauce & σε ένα άλλο λευκό & μάυρο σουσάμι.

Περνάμε κατα σειρά τον σολομό απο την soya & τα σουσάμια.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Castello del Barone και μαδάμε μέσα φυλλαράκια απο φρέσκο θυμάρι, δεντρολίβανο & φρέσκια ρίγανη.

Αφήνουμε να κάνει infuse για περίπου 20 λεπτά.

Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τον σολομό, βάζουμε στο πιάτο μας. Βάζουμε την ponzu και τελειώνουμε με το infused EVOO.