- 100γρ. Ρύζι Basmati
- 200γρ. Ζωμό κοτόπουλο
- 1 κουνουπίδι
- 40γρ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 60γρ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 4γρ. Κύμινο σε σκόνη
- 4γρ. Κόλιανδρο σε σκόνη
- 4γρ. Κάρυ σε σκόνη
- 60γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Ranis
- 10 φέτες σαλάμι πεπερόνε καυτερό
- Αλάτι / Πιπέρι
Τρόπος Παρασκευής
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον μαϊντανό. Σβήνουμε με τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το ρύζι και τα μπαχαρικά. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να πιεί όλο το νερό.
Κόβουμε χοντρές φέτες κατα μήκος το κουνουπίδι και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά και από τις 2 πλευρές τα steaks μας. Βάζουμε στον φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. 2-3 Λεπτά πρίν το βγάλουμε απο τον φούρνο βάζουμε μέσα στο τηγάνι και το σαλάμι. Σερβίρουμε στο πιάτο το ρύζι και πάνω του το steak απο κουνουπίδι. Τελειώνουμε το πιάτο μας με Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ωμή μορφή.