tiramisu

Tiramisu

Για την κρέμα Mascarpone

  • 6 κρόκους αυγού
  • 50ml vinsanto Χατζηδάκης
  • 120γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500γρ mascarpone
  • 150γρ σαντιγύ
  • 50ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Τρόπος Παρασκευής

Σε μια μεγάλη μπασίνα χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το κρασί να αφρατέψουν.
Βάζουμε την μπασίνα μέσα σε ένα κατσαρολάκι που βράζει δημιουργώντας ένα μπεν μαρι για περίπου 5-7 λεπτά χτυπώντας.
Θέλουμε μια κρεμώδη υφή.
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αφρατεμένο Mascarpone & την σαντιγύ.
Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ και ξεκουράζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βουτάμε τα σαβαγιάρ μέσα σε εσπρέσο & δημιουργούμε στρώσεις με σαβαγιάρ & κρέμα.
Τελειώνουμε με κακάο σε σκόνη.