Για το κριθαρότο
- 250γρ κριθαράκι μέτριο
- 100γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 80ml λευκό κρασί
- 700ml ζωμό λαχανικών
- 100γρ μανιτάρια λευκά
- 100γρ μανιτάρια πορτομπέλο
- 100γρ χρυσές τρομπέτες
- 80γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 80γρ βούτυρο
- 50γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι / Πιπέρι
Τρόπος Παρασκευής
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κριθαράκι.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και σιγά σιγά προσθέτουμε ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας συνέχεια.
Σε ένα άλλο τηγανάκι σοτάρουμε τα μανιτάρια σε ελαιόλαδο και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια μέσα στο κατσαρολάκι με το κριθαράκι.
Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο εκτός φωτιάς δένουμε με παρμεζάνα & βούτυρο και καρυκεύουμε.
Τελειώνουμε το πιάτο μας με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο σε ωμή μορφή.