- 360ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Ranis
- 550γρ. Αλεύρι 55%
- 50γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
- 100γρ. Σουσάμι λευκό
- 100γρ. Φιλέ αμυγδάλου
- 360ml νερό
- 200γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
- 50γρ. Μέλι
Για την λαδόπιτα
Για να φτιάξουμε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη & το μέλι και αφού φέρουμε σε σημείο βρασμού συνεχίζουμε τον βρασμό για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180c.
Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Καβουρδίζουμε τα άλευρα μέχρι να αποκτήσουν ένα σκούρο χρώμα να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός.
Στην συνέχεια προσθέτουμε σε δόσεις το σιρόπι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί από τον χυλό και να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Σε ένα ταψάκι απλώνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με την βοήθεια ενός πινέλου και πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια με το σουσάμι.
Προσθέτουμε το μίγμα της πίτας στο ταψί και το απλώνουμε παντού με την βοήθεια των δαχτύλων μας.
Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και άν θέλουμε προαιρετικά πασπαλίζουμε με κανέλα.