- 175ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Ranis Castello del Barone
- 100γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1/2 κ.γ γαρίφαλο τριμμένο
- 125ml χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 30ml ούζο
- 500γρ. Αλεύρι 55%
Για τα μπισκοτάκια λαδιού
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175c.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι και την σόδα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, την ζάχαρη, το γαρίφαλο, την κανέλα, το ούζο, το αλεύρι & ζυμώνουμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά στον πάγκο μας τυλιγμένη με μεμβράνη. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι.
Ανοίγουμε την ζύμη μας με την βοήθεια ενός πλάστη.
Κόβουμε με κουπάτ σε σχήματα που εμείς επιθυμούμε.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.