- 400 γρ. πένες από κόκκινες φακές
- 5 αγκινάρες φρέσκες, καθαρισμένες, βρασμένες και κομμένες σε φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
- 80 ml Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ranis
Σε ένα κατσαρολάκι με νερό βράζουμε τις πέννες.
Σε ένα τηγάνακι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι μαζί με τις αγγινάρες.
Ρίχνουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και ρίχνουμε μέσα τις βρασμένες πέννες.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.