για τις σαρδέλες
- 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
- 280γρ. Ξύδι απο λευκό κρασί
- 100γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 25γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 25γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 5 φυλλαράκια δύοσμο ψιλοκομμένο
- 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένο
- Ξύσμα απο 1 lime
Τρόπος Παρασκευής
Βάζουμε τις σαρδέλες μέσα σε ένα μπόλ με το ξύδι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Βγάζουμε ξεπλένουμε καλά τις σαρδέλες και μπορούμε άν θέλουμε να τις αποθηκεύουσε μέσα σε ελαιόλαδο για 2 βδομάδες στο ψυγείο μας.