Sardines Marinated with Olive Oil & Chili

Σαρδέλες Μαρινάτες με Ελαιόλαδο & Τσίλι

για τις σαρδέλες

  • 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
  • 280γρ. Ξύδι απο λευκό κρασί
  • 100γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 25γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 25γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5 φυλλαράκια δύοσμο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα απο 1 lime

Τρόπος Παρασκευής

Βάζουμε τις σαρδέλες μέσα σε ένα μπόλ με το ξύδι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Βγάζουμε ξεπλένουμε καλά τις σαρδέλες και μπορούμε άν θέλουμε να τις αποθηκεύουσε μέσα σε ελαιόλαδο για 2 βδομάδες στο ψυγείο μας.