Banana bread

Banana Bread Σοκολάτας

για το Banana Bread

  • 120γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 63γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας Μαδαγασκάρης
  • 180γρ. μπανάνες
  • 1 αυγό
  • 40γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 30γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 75γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 65γρ. λευκή ζάχαρη
  • 125γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 125γρ. κουβερτούρα σοκολάτα

τρόπος Παρασκευής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνουμε με ένα πηρούνι τις μπανάνες.
Προσθέτουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, βούτυρο, αυγό, βανίλια & γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μαύρη & λευκή ζάχαρη.
Σε ένα μπόλικα ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο, σόδα, αλάτι και τα προσθέτουμε όλα στο μίγμα των υγρών.
Προσθέτουμε και την σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε φόρμα του κείκ με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο για 50-60 λεπτά.
Βγάζουμε απο τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και μετά σερβίρουμε.