Cake με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο & Γιαούρτι με Πορτοκάλι

Cake με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο & Γιαούρτι με Πορτοκάλι

για το Cake

  • 3 αυγά
  • 170γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 170γρ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Castello del Barone
  • 1 κ.γ. Βανίλια Μαδαγασκάρης
  • 230γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρεζα αλάτι
  • 150γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • Ξύσμα απο 1 πορτοκαλί

Τρόπος Παρασκευής

Βάζουμε ζάχαρη, αυγά, ελαιόλαδο, βανίλια στον κάδο του μίξερ με το φτερό και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Χτυπάμε για 2 λεπτά μεχρι να ενσωματωθεί.
Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα του κέικ & ψήνουμε στον φούρνο στους 180c για 50 λεπτά.
Βγάζουμε απο τον φούρνο, αφήνουμε 20 λεπτά στην φόρμα, ξεφορμάρουμε, αφήνουμε να κρυώσει για 40 λεπτά.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ξύσμα του πορτοκαλιού & απλώνουμε το μίγμα πάνω στο κείκ.
Προσθέτουμε και λίγα καρύδια και σερβίρουμε.