In the mixer bowl with the paddle attachment beat the eggs with the brown sugar for 5 minutes at medium speed until fluffy. Cake with Extra Virgin Olive Oil, Tahini & Cocoa

Cake με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, Ταχίνι & Κακάο

για το Cake

  • 4 αυγά
  • 250γρ. Καστανή ζάχαρη
  • 450γρ. Αλεύρι Τ55
  • 250γρ. Γάλα πλήρες
  • 200γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Ranis
  • 3 κ.σ. Ταχίνι Κακάο
  • Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. Μπέικιν
  • 1 κ.γ. Βανίλια Μαδαγασκάρης
  • 1 πρέζα αλάτι

Τρόπος Παρασκευής

Στον κάδο του μιξέρ με το φτερό βάζουμε τα αυγά με την καστανή ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε το ξύσμα απο το πορτοκάλι και το αλεύρι, χαμήλωνουμε την ταχύτητα και αφήνουμε να ενσωματωθεί στο μίγμα μας.
Προσθέτουμε το γάλα & τα μπέικιν, βανίλια & αλάτι.
Τέλος προσθέτουμε το ταχίνι. Αδειάζουμε σε φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 180c για 50 λεπτά.
Βγάζουμε απο τον φούρνο, αφήνουμε 20 λεπτά στην φόρμα, ξεφορμάρουμε, αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 40 λεπτά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρουμε.