EVOO Madeleines

EVOO Madeleines

  • 260γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2κ.γ. baking powder
  • 240γρ. Γάλα πλήρες
  • 24γρ. Χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα απο 1 λεμόνι & 1 Πορτοκάλι
  • 140γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 70γρ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ranis
  • 70γρ. Λιωμένο βούτυρο 82%
  • 2κ.γ. Πάστα βανίλια Μαδαγασκάρης
  • 1/2κ.γ. Αλάτι

Κάνουμε ανάμειξη το γάλα με τον χυμό λεμόνι και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μπόλ και ανακατέυουμε.
Προσθέτουμε στο μίγμα με το γάλα την ζάχαρη και την βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε όλα τα παραπάνω στο μπόλ με τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίς.
Στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πρίν την χρήση.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190c, περνάμε τις φόρμες σιλικόνης με σπρέι λαδιού και γεμίζουμε με το μίγμα.
Ψήνουμε για 9 λεπτά.

tip : αν θέλουμε μπορούμε να αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες το μίγμα των madeleines πριν την χρήση σε σακούλες ζαχαροπλαστικής.