Focaccia ranis

Focaccia

για την focaccia

  • 500γρ. Αλεύρι 00 για πίτσα
  • 35γρ. νωπή μαγιά
  • 1 πρεζα αλάτι
  • 1κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Ranis Premium Edition
  • 350γρ. Χλιαρό νερό

Τρόπος Παρασκευής

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο για 7 λεπτά. Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ και ξεκουράζουμε για 1 ώρα στους 28c περίπου. Βγάζουμε απο το μπολ και μεταφέρουμε στο ταψάκι που θα την ψήσουμε αφού το έχουμε λαδώσει καλά πρώτα. Απλώνουμε την ζύμη με τα χέρια μας να πάει σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Σκεπάζουμε και ξεκουράζουμε για ακόμη 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200c. Βάζουμε πάνω στην επιφάνεια της ζύμης εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και πιέζουμε με τα δάχτυλα μας δημιουργώντας κυψέλες στην ζύμη. Βάζουμε ανθό αλατιού και ψήνουμε για 15-18 λεπτά. Αφού το βγάλουμε απο το φούρνο βγάζουμε την focaccia απο το ταψί σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει πριν την κόψουμε.