για την Mousse Σοκολάτα
- 200γρ. Σοκολάτα Κουβερτούρα 57%
- 120γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Ranis
- 4 Αυγά
- 80γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
- 20γρ. Espresso
- 20γρ. λικέρ πορτοκάλι ή amaretto
- 80γρ. Καρύδια χόνδρο σπασμένα
- 25γρ. Άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. λικέρ πορτοκάλι ή amaretto
- 1/4 κ.γ μπούκοβο [ προαιρετικά ]
Τρόπος Παρασκευής
Σε ένα Μπέν Μαρία λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο. Χωρίζουμε τους κρόκους απο τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την μισή ποσότητα ζάχαρης σε μια απαλή μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με την άλλη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν.
Ενσωματώνουμε το μίγμα κρόκο ζάχαρη στο μίγμα τις σοκολάτας.
Βάζουμε μέσα και το espresso & το λικέρ.
Τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα με ανάλαφρες κινήσεις με την βοήθεια μιας μαρίς.
Αδειάζουμε σε ποτηράκια και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για καρύδια και ψήνουμε στον φούρνο για 4-5 λεπτά στους 180c.
Σερβίρουμε βάζοντας τα καρύδια πάνω στην mousse.