Για την γέμιση του Quiche Lorraine
- 150γρ γάλα
- 150γρ κρέμα γάλακτος
- 40γρ βούτυρο 82%
- 40γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 100γρ γραβιέρα τριμμένη
- 1 αυγό
- 40γρ κρεμμύδι φρέσκο
- 40γρ πράσο
- 100γρ μανιτάρια
- 50γρ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Ranis
Κάνουμε μια μπεσαμέλ με το αλεύρι, βούτυρο, γάλα & κρέμα γάλακτος.
Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τα κρεμμύδι, πράσο & μανιτάρια με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στην μπεσαμέλ προσθέτωντας το αυγό, γραβιέρα και αλατοπίπερο.
Απλώνουμε στην σφολιάτα μας σε ένα τσέρκι και την ψήνουμε μόνη της για 10 λεπτά στους 170c.
Προσθέτουμε μέσα την γέμιση και ψήνουμε για ακόμη 25 λεπτά στους 170c.