Για την σάλτσα με τα Κεράσια, Porcini και το Κρασί
- 150γρ κεράσια καθαρισμένα
- 150γρ porcini
- 500ml vin doux Samos
- 50ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι / Πιπέρι
Για τον Πουρέ Σελινόριζας Βανίλια
- 500γρ Σελινόριζα σε κύβους
- 100γρ κρεμμύδια σε φέτες
- 1 λίτρο γάλα
- 80ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ πάστα βανίλια Μαδαγασκάρης
- Αλάτι / Πιπέρι
Τρόπος Παρασκευής
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε τα κεράσια & τα πορτσίνι σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να ντεγκλαράσει.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε την σελινόριζα και τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το γάλα και την βανίλια.
Όταν έχει μαλακώσει μπλεντάρουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Μπλανσάρουμε και σοτάρουμε τα σπαράγγια σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Σε ένα τηγανάκι ψήνουμε το rib eye και απο τις δυο πλευρές.
Σερβίρουμε τελειώνοντας το πιάτο μας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.