για το Μοσχαρίσιο Ταρτάρ
- 350gr μοσχαρίσιο φιλέτο
- 35gr κάπαρη ψιλοκομμένη
- 50gr κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
- 15gr μουστάρδα dijon
- 25gr μουστάρδα με σινάπι
- 35gr εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Τρόπος Παρασκευής
Ψιλοκόβουμε σε μικρό καρεδάκι το μοσχάρι μας και κάνουμε ανάμειξη με τα υπόλοιπα υλικά.
για την μαγιονέζα jalapeño
- 250ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κουταλιά μουστάρδα dijon
- 1 κουταλιά χυμό λεμόνι
- 1 πιπερίτσα jalapeño
- αλάτι / λευκό πιπέρι
Τρόπος Παρασκευής
Ανακατεύουμε με την βοήθεια ενός αυγοδάρτη το αυγό και την μουστάρδα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο σαν κορδόνι μέχρι να ενσωματωθεί και στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι, την ψιλοκομμένη πιπεριά & αλατοπίπερο.
για το Μοντάρισμα
Παίρνουμε μικρές τορτίγιας και τις περνάμε από ένα τηγανάκι για 1 λεπτό να μαλακώσουν. Προσθέτουμε μέσα το ταρτάρ και την μαγιονέζα. Τελειώνουμε με λίγο ξερό κρεμμύδι σε φέτες.
Brioche roll με Μοσχαρίσιο Ταρτάρ
για το Μοντάρισμα
Παίρνουμε από τον φούρναρη μας ένα ψωμί του τοστ άκοπο τύπου brioche. Κόβουμε μια πολύ χοντρή φέτα, απλώνουμε βούτυρο περιμετρικά της φέτας και την περνάμε από δυνατό τηγάνι να καραμελώσει. Κόβουμε κατά μήκος την φέτα και προσθέτουμε το ταρτάρ. Βάζουμε λίγες φύτρες & εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.