Εμπορικές επαφές για ελληνικό ελαιόλαδο στο Ντουμπάι και μια Κουτσουρελιά στον Σεΐχη

Σε προάγγελο νέων συνεργασιών εξελίχθηκε μια ελληνική αποστολή επιχειρήσεων του κλάδου της αγροδιατροφής στο Ντουμπάι προ ολίγων ημερών στο πλαίσιο του πολύμηνου Dubai Expo 2020 που έκλεισε στα τέλη Μαρτίου, αφού ήδη γίνονται εμπορικές επαφές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην περίπτωση του πατρινού premium ελαιολάδου Ranis.

 

 

Μέσα σε δύο μέρες η αποστολή επισκέφτηκε την EXPO καθώς και το Ελληνικό Περίπτερο μαζί με πέντε σημαντικές επιχειρηματικές μονάδες του Ντουμπάι όπου πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 B2B επαφές που αφορούσαν το ελαιόλαδο, τις φράουλες, τα αναψυκτικά και τις ζωοτροφές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για το premium εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Ranis καθώς και από κάποια deli για την premium επίσης συσκευασία Castello del Barone. Σημειώνεται ότι και τα δύο προϊόντα βραβεύτηκαν με χρυσό μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου του Ντουμπάι.

Yπήρξαν επιχειρήσεις όπως ο Τακτικός, Αναγνωστόπουλος Ranis evoo και Καρβελάς οι οποίες έχουν συμφωνήσει να ξεκινήσουν εμπορικές επαφές για να προχωρήσουν σε συνεργασίες.

Μάλιστα, κατά την επιχειρηματική αποστολή δόθηκε και μια συσκευασία Castello del Barone στον εκπρόσωπο του Σεΐχη του Dubai.

Η WIN ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΠΕ ανέλαβε το σύνολο των υπηρεσιών οργάνωσης και συντονισμού της επιχειρηματικής αποστολής. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης(επιχειρηματική αποστολή) συμμετείχαν οργανωτικά και συντονιστικά δύο εκπρόσωποι της WIN Σύμβουλοι Ανάπτυξης ΜΕΠΕ.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επισκέφτηκε το Ντουμπάι στο πλαίσιο της δικής της συμμετοχής στην EXPO,ενός εμβληματικού εκθεσιακού event που διοργανώνεται κάθε πέντε χρόνια. Με την παρουσία πλέον των 160 χωρών, η έκθεση έλαβε χώρα στο Ντουμπάι, το πλέον εμπορικά και τουριστικά αναπτυγμένο εμιράτο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Ωστόσο, η ΠΔΕ εμπλούτισε την παρουσία της στην EXPO Dubai με μια επιχειρηματική αποστολή στόχος της οποία ήταν να σχηματίσουν αφενός οι επιχειρηματίες που συνόδευαν την αποστολή μια πολύ καθαρή εικόνα για την οικονομία και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζουν τα ΗΑΕ, αλλά και να συνομιλήσουν κατ’ιδίαν με εκπροσώπους σημαντικών επιχειρήσεων του Ντουμπάι αναζητώντας τη σύναψη επιχειρηματικών και εμπορικών συμφωνιών.Με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των συμμετεχουσών επιχειρήσεων προέρχονταν από τον ευρύτερο κλάδο της αγροδιατροφής (τρόφιμα και ποτά) το βάρος των επιχειρηματικών συναντήσεων δόθηκε σε αυτόν τον κλάδο.

 

 

Πηγή: elaiaskarpos.gr